top of page

                     

         Teoppskrifter

 

 

 

 

♦Marokkansk grønn-te

1 teskje ren te for hver kopp vann

1 teskje tørkede mynteblader for hver kopp vann eller en håndfull fersk mynte for hver halv liter vann

Ha te og myntebladene i en tekanne. Tilsatt varmt vann på 85-90 grader (ikke kokende). Trekk i 3 til 5 minutter. Sil og server. I Marokko er det vanlig å bruke mye sukker i teen, men teen har en friskere og litt sterkere smak uten.

 

♦Rooibosbrød:

Til et velsmakende julebrød, tilsett 1 kopp rooibos med krydder, for eks. en chai-blanding, til en litt søtet brøddeig. Bruk gjær til søte deiger.

 

♦Grønn matcha iskrem:

La en boks vanilje iskrem mykne opp, eller lag din egen vanilje-is, og så bland inn 1 til 2 teskjeer japanske Matcha (etter smak). Ha i fryseren igjen fram til servering.

 

♦Masala Chai Recipe:

Teen kan brygges i vann eller melk. Noen velger å brygge teen kun i helmelk. Plantemelk fungerer også veldig bra. Da er det best å brygge teen direkte i plantedrikken. Havremelk passer best.

Ingredienser:
1 kopp vann per person

1 kopp melk per person (eller kun melk om foretrukket)

1 ss svart te per person pluss en ss til kjelen (toppet). Ikke bruk grønn te!

Masala krydder, en ½ til 1 ts per person eller mer etter smak. Prøv deg fram.

Sukker etter smak

For en mer intens smak, rasp litt fersk ingefær i chaien mens den brygger.

Krydderblandingen per person:

1 klype kardemomme, malt, eller 1 kardemommefrø knust i morter

1 klype kanel, malt, eller en bit kanelbark knust i morter
2 svart pepperkorn, knust i morter
1 liten klype stjerneanis, malt, eller ½ stjerneanis knust i morter

1 klype safran
1 klype ingefær, malt
1 klype nellik, malt, eller 2-3 spikrer knust i morter

1 klype tørket mynte (ikke nødvendig)

Metode:

Kok opp vannet og tilsett kryddrene, malt eller hele, og tebladene.

Tilsett så melken og la blandingen småkoke i et par minutter.

Sil teen i koppene og tilsett sukker etter smak. Alternativt kan du tilsette sukkeret direkte i blandingen og la det hele koke sammen.

 

♦Matcha latte

½ -1 ts japansk matcha grønn te per person

litt vann for å fukte tepulveret

1 kopp melk, eller plantemelk

Sukker eller honning etter smak

Ha teen i en stor kopp, tilsett litt vann, nok til å kunne vispe tepulveret.

Pass på at det ikke blir noen klumper igjen!

Bruk den tradisjonelle bambus-visp eller en elektrisk cappuccino blender.

Varm opp melken, ikke kok den, og så visp den.

Tilsett melken i koppen og visp alt sammen.

Tilsett sukker etter smak.

 

♦Matcha smoothy

Tilsett 1 ts matcha i smothies. Den gir ekstra antioksidanter du bare kan ha godt av! 

 

♦Lime&Mynte Sencha Iste

2 lime frukter

1 håndfull fersk mynte

3 toppede ss Sencha 

sukker etter smak

litt fersk revet ingefær

Brygg Sencha på kaldt vann. Ha alle ingrediensene i en stor bolle/beholder og la blandingen hvile noen timer eller over natten. Sil teen og ha i en karaffel med iskuber. Juster mengde på ingrediensene etter smak.

 

♦Rooiboos Sitron Iste

2 toppede ss rooibos med sitronsmak

litt fersk revet ingefær

litt fersk sitronmelisse

Sukker etter smak

Brygg rooibos som vanlig i kokende vann. Tilsett ingefær og sitronmelisse og la teen avkjøle seg. Når teen er kald, sil den godt og ha den i en karaffel med iskuber.

 

♦Sunny Morning

3 eller 4 ss svart te med appelsinsmak

1 appelsin

1 lime

10-15 jordbær

Sukker etter smak

Brygg teen i kaldt vann. Ha teen sammen med appelsin- og limejusen i en bolle over natten. Dagen etter sil teen og ha den i en karaffel med jordbærene og iskuber. Tilsetter du litt likør, har du en fin punch til fest. 

 

♦Peach Garden

3 til 4 toppede ss svart te med fersken eller aprikos smak

3 til 4 faste nektariner

litt fersk sitronmelisse

Sukker etter smak

Brygg teen på kaldt vann. Skjær opp nektarinene i små terninger og tilsett dem i teen. La blandingen hvile over natten, sil den godt og ha den i en karaffel med litt sitronmelisse og iskuber.

bottom of page