Hvilken te skal du velge?

 

Det finnes så mange typer te at det ikke vil være vanskelig å finne noe som passer din smak.

Om du liker kraftige og intense smaker, er svarte teer, rene eller aromatiserte, kanskje noe for deg.

En English eller en Irish blanding vil være sterk nok til frokost, med eller uten melk og sukker. Mens en sterk krydret svart Chai vil varme deg godt om vinteren.

 

 

 

 

Tåler du godt litt koffein, vil Ettermiddagste-blandinger av type "five o’clock" kvikke deg opp og øke konsentrasjonen din om du trenger å jobbe om kvelden. Klassiske svarte kinesiske teer som Szechuan og Yunnan passer ypperlig til maten. Mens modnet Pu-Erh og Oolong teer vil passe om kvelden på grunn av det lave koffeininnholdet.

 

Om du foretrekker mildere og mer aromatiske smaker, vil Darjeeling-te, ren grønn te og hvit te overraske deg med sin utsøkte og friskt florale aroma.

Darjeeling te passer bra til frokost så vel som til ettermiddagspause og kvelds. En frisk japansk Sencha er god til fiskemat, mens kinesisk hvit te er det du skal drikke når du har lyst til å unna deg litt luksus. Matcha te er en must når man ønsker seg noe unikt. Den har en frisk, men mild gressaktig smak som passer godt enten til mat eller alene.

 

Om du er nysgjerrig og liker å utforske spennende smaker, men ikke har sans for tunge sorte teer, vil aromatisert grønn og hvit te friste deg med friske, lette og florale alternativer.

Håndknyttede blomstrende teer av grønn og hvit te med sjasmin og amarant er en fryd for øyne og en sjelden smaksopplevelse. Japansk grønn te med villkirsebær vil for eksempel vekke smakskjertlene dine med fyldig sødme og friskhet og kanskje tenne i deg lysten til å reise til Østen, mens en Earl Grey grønn vil være et mer klassisk alternativ til frokost eller ettermiddagsteen.

 

 

Om du ønsker en drikkeopplevelse helt uten koffein vil Rooibos være ditt valg. Rooibos inneholder vitaminer og mineraler og er dermed en utmerket kilde til antioksidanter like som teen, med lignende helsebringende effekter, men med fordelen at den ikke inneholder koffein og har så og si ingen garvesyre. Dette gjør rooibos en drikke som passer til absolutt alle, inkludert de aller minste. Smaksvarianter er like mange som i te. Du finner rød og grønn rooibos med den klassiske originale litt søtlige smaken eller smaksatt med urter, blomster og frukter.

Som du ser, tilbyr teverdenen på utrolig mangfold, så det er bare å prøve seg frem og begynne å smake!

Utforsk Tebasarens sider og lær mer om tetyper, tekulturer og hvor mye godt te kan gjøre for deg.

 

 

God fornøyelse!

Veruska

high-tea-4308329_1920.jpg
tea-4076447_1280.jpg
cup-932303_1920.jpg
Pu-Erh.jpeg
Oolong-tea.jpg
matcha-2356774_1280.jpg
SupremeSenchatea.jpg
heart-of-love-blooming-tea_866e69a7-ce5c
butterfly-blooming-tea_2feb3b60-ef3c-431
fortune tea balls.jpg
Green rooibos.jpg
rooibos-naturale.jpg